Nieuws

 

Onverwachts een borrel op je werk
of met vrienden ?


Met de kant- en klaar- tapas heb je in een wip een heerlijk Spaanse borrel klaar ! 


Wat dacht je van die heerlijke Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus), Arabisch gemarineerde kippenvleugels, pincho Moruno (kipspiesjes) of toch liever iets kouds als gemarineerde Manchegokaasjes of gemarineerde vis?


Mestiza heeft een uitgebreide tapas kaart samengesteld met warme en koude , vegetarisch, vis en Halal gerechten.....

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, dan sturen we je graag de uitgebreide tapas kaart toe !

 

We hebben de Wijnwandel vakanties in Spanje uitgebreidt !!! 

Naast de wijnwandelvakantie in de Priorat nu ook een wijnwandelvakantie in de Emporda !!


7 Dagen bijzondere Spaanse wijnen proeven, bezoek aan kleine bodega’s, de lokale specialiteiten proeven in de beste restaurants, logeren in karakteristieke 3* hotels en wandelen door de prachtige omgeving van de Priorat en Montsant of de verbluffende Emporda; dat zijn de ingrediënten van deze vakanties.

Reisleider David heeft jaren in Spanje gewoond en kent de gebieden als zijn broekzak. David is zelf een enthousiast wandelaar en heeft zijn liefde voor wijn en het wandelen met elkaar gecombineerd. Volgens David is het gebied het beste te voet te ontdekken: ’lopend een dorpje verkennen, lunchen in het restaurant waar de mensen van de omgeving komen en daarna naar een kleine lokale bodega; dat is de manier om het echte Spanje te ontdekken, ik ken de omgeving, de mensen, de wijn; ik woon hier zelf, ik laat graag mensen het echte Spanje ervaren.’

Geïnteresseerd in deze combinatie van wijn, wandelen en lekker eten? Deze vakantie is zowel individueel als met een groep te boeken als een 7-daagse vakantie (en is ook goed te combineren met een paar dagen Barcelona of Gerona). Deze vakanties zijn inclusief maaltijden, proeverijen, overnachtingen en transport. maar exclusief vlucht en verzekeringen.

Wijn wandelen in de Priorat en Montsant - 7 dagen / 6 overnachtingen € 695 per persoon op basis van een 2 eenpersoonskamer . Deze georganiseerde reis is van zondag - zaterdag

Wijn wandelen in de Emporda - 7 dagen / 6 overnachtingen € 895 per persoon op basis van een 2 persoonskamer. Deze georganiseerde vakantie is van maandag – zondag

Neem voor meer informatie over deze reizen contact met ons op. We sturen u graag de uitgebreide reisbeschrijving toe.

 

persbericht 12 november 2016

Mestiza verhuisd in 2017 naar de Tuinen van West

In de afgelopen 3 jaar is menigeen voor een feestje, besloten diner of een kookworkshop op bezoek geweest bij Mestiza in de voormalige pastorie van de O.L.V.Geboorte kerk in Halfweg. Door de bouwplannen van deze katholieke kerk zal er ook voor Mestiza op het terrein geen plek meer zijn en zal Mestiza (noodgedwongen) moeten uit zien naar een nieuwe stek.

Het is ontzettend jammer dat Mestiza niet op deze prachtige locatie met fijne zalen kunnen blijven. Heel graag hadden we dit pand van de kerk gekocht om hier ons bedrijf definitief te vestigen en een huiskamer voor Halfweg/ Zwanenburg te bieden…, maar helaas heeft de huidige eigenaar de R.K. kerk andere prioriteiten.

Gelukkig hebben we inmiddels een hele fijne nieuwe locatie gevonden in de Tuinen van West, waar wij onze catering kunnen bereiden.
Voor de andere activiteiten zoals de kookworkshops, de besloten diners en de proeverijen zullen we van wisselende locaties gebruik maken onder andere in Spaarndam, Hoofddorp en in Amsterdam- Osdorp.
Dit zodat we voor iedere partij een sfeervolle en passende locatie kunnen bieden. De keuken vanwaaruit Mestiza vanaf januari haar catering uit bereidt is een tijdelijke locatie, want inmiddels zijn er weer plannen om iets voor ons zelf te ontwikkelen….

Kortom :Mestiza bruist weer van de energie en ideeën… en staat ook na de jaarwisseling klaar om mooie Spaanse en mediterrane gerechten te bereiden…

Dus: Tot 24 december 2016 zal Mestiza haar catering en partijen verzorgen vanuit de pastorie in Halfweg en na 1 januari staat zij voor alle borrels, diners, buffetten, workshops en proeverijen klaar vanuit haar nieuwe locaties in de Tuinen van West, Amsterdam – Osdorp, Spaarndam en Hoofddorp.

 

 

 

 

afgelopen maart  is Mestiza 5 jaar geworden!  

Reden voor een feestje lijkt ons. Daarom organiseert Mestiza een hele bijzondere tapasavond  op zaterdag 28 mei 2016.
De inhoud van het programma houden we nog even voor ons zelf, maar dat het  leuk en lekker wordt garanderen we. Dus hou die datum alvast vrij….

De kosten voor deze avond bedragen € 17,50 p.p (excl. drankjes)

 

 

 

 

Intervieuw met Anouk van Chefplaza  met Hilde van Mestiza- januari 2016

Hilde heeft de afgelopen tijd veel voor ChefPlaza betekend. Zo heeft zij als kok aan huis een aantal diners verzorgd onder andere voor blogster Marlieke van Cotton and Cream. Hilde is een bijzondere chef met heel veel passie voor mensen en mooie producten. Voor dit interview ben ik in Halfweg geweest, hier heeft zij haar werkplek in een prachtige oude pastorie. In dit 5-gangen interview leer je Hilde en haar pastorie beter kennen.

1. Wanneer is jouw liefde voor koken ontstaan?

Ik wilde me na mijn deeltijd studie aan de Hoge School van Amsterdam mij natuurlijk niet gaan vervelen, dus ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan naast mijn (volledige) baan als hulpverlener. Ik kwam terecht bij een initiatief voor vluchtelingen en buurtbewoners  van Amsterdam –Oost. Dit in eerste instantie als gastvrouw. De eerste avond vond ik  zo ontzettend leuk dus hier wilde ik graag mee door. Vlak voor diner een maand later, zei de kok opeens af en ik wilde het diner niet afzeggen. Ik dus zou wel ‘voor een keertje’ invallen met koken. Nou dat ‘ keertje’ werd dus vier jaar  en een daverend succes ! Wat ik heel mooi vond en mij is bijgebleven aan deze avonden is  hoe mensen met elkaar in contact komen die elkaar anders nooit zouden spreken. Zo heb ik  wel eens een Irakese man en een Surinaamse vouw met elkaar in contact gebracht. Die man zei op een gegeven moment op een plagerige toon tegen haar : “In mijn land mag ik lekker 5 vrouwen hebben”. Waarop die mevrouw riep “Dan wil ik ook 5 mannen!” Die twee hebben de rest van de avond het hierover gehad en  met elkaar zitten kibbelen daarover! Aan het einde van de avond vroeg de Iraakse man deze dame– figuurlijk dat wel – ten huwelijk! Ik vind dit mooi om te zien die interactie en ontmoeting tussen mensen en dat is nu precies wat ik met mijn werk als gastvrouw/ kok wil bereiken.

2. Jij hebt een passie voor de Spaanse keuken, waar komt die vandaan?

Een vakantie en daarna nog een vakantie in Spanje en dan ook nog je man daar leren kennen bij de bushalte in Cordoba. Nee, hij is geen Spanjaard, sterker nog: hij komt gewoon hier uit het dorp. Mijn man is een behoorlijke Spanje-fanaat. Wij zijn allebei gek op het land en de cultuur. En onze passie voor dit land is in de loop van de jaren alleen maar gegroeid . Spanje is zo divers, het is overal anders. Mijn passie voor Spaans eten is een vanzelfsprekendheid. Wij gaan ook graag op ‘zakenreisjes’ naar Spanje. We zijn  vaak dan nauwelijks  aangekomen of we lopen alweer door de supermarkten te snuffelen op zoek naar interessante nieuwe producten. Wat we nog niet kennen nemen  we  dan mee en gaan we uitgebreid proeven. Als het product goedgevonden is dan  laden we de auto ermee vol of laat ik de importeur een lading afleveren in Nederland. Ik ben altijd op zoek naar mooie nieuwe (streek)producten met een mooi verhaal ! Ook in Nederland overigens …

3. Waar ben jij het meest trots op in jouw carrière als kok aan huis?

Pfoee, dat is een lastige vraag! Daar kan ik niet zo 1,2,3 antwoord op geven denk ik. Ehm, er zijn zoveel dingen. Ik ben best wel trots op een diner dat ik vorig jaar gedaan heb! Dit was een besloten 5-gangendiner voor 40 personen op locatie. Op zich al spannend natuurlijk, maar toen ik  bij de mensen thuis aankwam bleken zij kortsluiting te hebben ‘ergens’ in de keuken ! Een drama natuurlijk, want ik moest meerdere ovens en een elektrisch fornuis  gebruiken voor dit diner. Uiteindelijk hebben we dus met verlengsnoeren uit andere punten stroom gehaald voor de ovens en verder heel romantisch bij kaarslicht staan koken. Zowiezo  was het echt de avond van de zeven plagen, want dit was niet de enige tegenslag die dag (zo was er ook nog van een wespennest waarschijnlijk in de buurt, want het stikte van wespen in de keuken..) Gelukkig heb mijn team en  ik  ons  hoofd koel kunnen houden en werden we er alleen maar ontzettend melig van de hele situatie. De gasten hebben niets gemerkt van alle toestanden in de keuken die avond en  hadden heerlijk gegeten …..

4. Je geeft aan dat je veel speciale producten gebruikt, wat is daar zo speciaal aan?

Ten eerste teel ik zoveel mogelijk  groenten die ik gebruik zelf in de moestuin achter mijn pastorie. Ik gebruik graag (Spaanse) producten met een mooi verhaal erachter, en dat deel ik ook met mijn gasten. Ik zeg altijd: ik ben geen standaard cateraar, maar ik verkoop een belevenis. Ik vind juist die sociale interactie belangrijk, dit komt denk ik nog door mijn achtergrond als hulpverlener. Zoals ik eerder al zei, ik wil interactie en uitwisseling in mijn bedrijfspand (in een oude pastorie reeds) ook graag stimuleren. Dat dit een plek is waar mensen bij elkaar kunnen komen en elkaar ontmoeten.. Mensen zijn tegenwoordig bijna bang voor elkaar en praten met vreemden is hen vreemd. Dat is toch raar!

Ik werk veel samen met andere ondernemers. Locale kunstenaars bied in een ruimte hun kunst te exposeren in de pastorie en ook heb veel contact met  ondernemers van de Tuinen van West; een groep lokale ondernemers hier uit de buurt. Voorbeelden van ondernemers zijn bijvoorbeeld Wim Bijma die vergeten groenten en eetbare bloemen kweekt en de Fruittuinen waar je je eigen fruit en shiitakes kan plukken en je eigen eieren kan rapen. Deze ondernemers maken gebruik van mooie, pure en biologische producten. Alle producten die zij maken zijn bijzonder en hebben een mooi verhaal, daarom passen ze goed bij wat ik doe!

5. Wat een prachtig oud pand is dit, hoe ben je erbij terecht gekomen?

Ik woon samen met mijn man hier in het dorp, en de basisschool van onze dochter staat hier in de straat. Ik wist dus dat dit pand al jaren leeg stond. Voor mijn cateringbedrijf werkte ik in eerste instantie vanuit huis, maar als ik een opdracht had, konden wij onze kont niet meer keren ! Op een gegeven moment ben ik dus gewoon naar de kerk toe gestapt, want het pand is nog in hun bezit. Ik vroeg of ik er een keuken mocht inzetten dat vonden zij een super leuk idee. Dus  zo ben ik begonnen met een keuken en wat opslagruimte. Ik voel mij zo op mijn plek in dit pand  dat ik heb aangegeven graag dit pand te willen kopen. Ik wil met dit pand een bijdrage leveren aan de interactie  tussen de mensen van Halfweg- Zwanenburg door ruimte te bieden voor allerlei culturele activiteiten. Zo wil graag mensen bij elkaar brengen en contact met onbekende buurtgenoten stimuleren.

 

Hilde Schipper van Mestiza is te boeken via ChefPlaza.
Bij Mestiza kunt u overigens ook terecht voor leuke en leerzame kookworkshops, fijne proeverijen (wijn en Spaanse likeur) buffetten, Spaanse BBQ en uiteraard live paella’s !